U sklopu proslave Dana škole postavljena je izložba „Život i djelo Matije Petra Katančića (1750-1825)“

Obilježavajući 270 godina od rođenja Matije Petra Katančića Ustanova za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ – Muzej Valpovštine i Hrvatski institut za povijest – Podružnica Slavonski Brod napravili su mobilnu izložbu posvećenu Katančićevom životu i djelu s namjerom daljnje popularizacije kulturnog nasljeđa ovog istaknutog Valpovčanina. Izložba je krajem prošle godine bila postavljena u kapelici Dvorca Prandau-Normann u Valpovu, a u četvrtak je otvorena u našoj školi. Autor izložbe je viši znanstveni suradnik dr. sc. Dinko Župan, a izrađena je uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Izložbu je uz zanimljive crtice iz života Matije Petra Katančića predstavio autor izložbe dr. Dinko Župan, a prigodom otvorenja izložbe, gradonačelnik Valpova Matko Šutalo je učenicima i nastavnicima čestitao Dan škole. Tom je prigodom učenicima najavio da će iduće godine moći sudjelovati na Matija festu koji će s nizom sadržaja biti namijenjen upravo njima i kako će se u Memorijalnom i Edukacijskom centru Matija Petar Katančić još bolje moći upoznati s likom i djelom Matije Petra Katančića.

-U sljedeće tri tjedna, do kada traje nastava, svi učenici od 5. do 8. razreda temeljito će, kroz izložbu, na nastavi povijesti proučiti lik i djelo Katančića –  čovjeka čije ime naša škola s ponosom nosi, najavio je naš ravnatelj  Dalibor Košutić.