Obavijest učenicima br. 2./2021.

I.

Prije svega, zahvaljujem se učenicima i njihovim roditeljima te kolegama učiteljima na doprinosu uspješnom početku nove školske godine koja se realizira u okolnostima pandemije.

Molim sve da se pridržavaju uputa učitelja i razrednika kako bi svi bili koliko god je to moguće sigurni u unutarnjim i vanjskim prostorima Škole.

II.

Školski odbor je na sjednici održanoj 16. rujna 2021. godine donio odluku o prihvaćanju ponude za osiguranje učenika od posljedica nezgode tvrtke Euroherc osiguranje koja je ponudila najpovoljnije uvjete, uz godišnju premiju od 30,00 kuna po učeniku.

Do 29.09. razrednici trebaju prikupiti novac od učenika te ga predati 30.09. u vremenu od 11.30 do 14.30 sati u prostoriju za roditeljske informacije. Napominjem da je izuzetno važno osigurati se za samo 30,00 kuna godišnje gdje god bili i što god radili te finacijski ublažiti eventualne posljedice nezgode, koja se nažalost svakome može dogoditi.

III.

Francuski tjedan u našoj Školi obilježit ćemo od 24. do 30. rujna 2021. godine u sklopu Erasmus projekta „ PLAYING WITH MATHS” planiranim aktivnostima.

Razrednici i učenici na satu razrednog odjela, u petak (24.09.) prvoga dana provođenja, pripremaju predstavljanje Francuske kroz teme po izboru (hrana, gradovi, građevine, odjeća, slavni Francuzi / Francuskinje, izrađivanje zastava kojima ćemo ukrasiti Školu i sl.).

Predmetni učitelji (matematike) provest će matematičke igre na temu propisanu projektom „Maths and Culture”. Predmetni učitelji ostalih predmeta koji se žele uključiti mogu ugraditi sadržaje vezane uz Francusku.

U Školi će tijekom dana svirati glazba francuskih skladatelja i glazbenika, a u predvorju Škole će biti pripremljen informativni pano o projektu.

U hodniku Škole će uz hrvatsku biti postavljena i francuska zastava u znak prijateljstva dviju država i škola.

IV.

Napominjem, školska imovina je učenička imovina te da škole postoje zbog učenika, a ne zbog učitelja i ravnatelja. Zahtijevam da svaki učenik zajedno sa svojim učiteljem vodi računa o čuvanju imovine.

Upozoravam da će svu nastalu štetu izazvanu namjernim, neodgovornim ponašanjem učenika platiti njihovi roditelji te da po tom pitanju neće biti nikakvog popusta ili progledavanja kroz prste počiniteljima.

Svim učenicima i učiteljima još jednom želim uspješnu novu školsku godinu, a pozivam učenike da poštuju učitelje i sve djelatnike Škole te da se svi skupa ugodno osjećamo u našoj školi uz nadu da će se nastava i boravak u Školi uskoro vratiti u normalu.

Ravnatelj
Dalibor Košutić, prof.v.r.