eTwinning projekt “Pjevaj, sviraj, pleši – The Beatles”

Predstavljamo vam eTwinning projekt pod nazivom PJEVAJ, SVIRAJ, PLEŠI – THE BEATLES!

Osnovna ideja projekta je poticaj na glazbeno – plesne, multimedijske i multikulturalne aktivnosti u glazbi kultne britanske rock i pop grupe The Beatles.
Cilj je djecu školske dobi i mlade redovito poticati na rad u istraživanjima, glazbenim izazovima, na multimedijsko i multikulturalno glazbeno stvaralaštvo, razne glazbene aktivnosti i doživljaje, pokret, ples, likovne izričaje i vlastito izražavanje.

Prof. izvrsna savjetnica Ana Mikić, idejna začetnica projekta, vođena osnovnom porukom naše poznate glazbene pedagoginje Elly Bašić: „Ne neko dijete, već svako dijete ima pravo na glazbenu kulturu.” pokrenula je lavinu „Beatlesmanije“ diljem Hrvatske.

Ostvarenje projekta provest će se kroz rad i razmjenu iskustava kako učenika naše škole tako i učenika iz mnogih hrvatskih gradova. Učenici će uvježbavati pjevanje, sviranje i plesanje na glazbu  grupe The Beatles, snimat će svoje videozapise, istraživati o njihovoj glazbi, izrađivati tutorijale kojima će educirati druge učenike te podijeliti s drugim učenicima svoje uratke o glazbi, frizurama i modi u doba grupe The Beatles.

Nositeljice aktivnosti u našoj školi su učiteljica Glazbene kulture Maja Huis i učiteljica Solfeggia Sandra Lovrinčević, učiteljice mentorice.

Radujemo se sudjelovanju u ovom projektu i stjecanju novih iskustava – i kako kaže naslov jedne od najpoznatijih pjesama The Beatlesa – Let it be!