Knjiga za vršnjaka

“Škole za Afriku“ UNICEF-ov je međunarodni projekt u kojem već duži niz godina sudjeluje i naša škola. Aktivno sudjelujemo u obrazovnim i humanitarnim aktivnostima, u kojima prikupljamo sredstva kako bismo pomogli i osigurali kvalitetniji život i obrazovanje djeci u Africi koja žive u iznimno teškim uvjetima. Prva ovogodišnja aktivnost pod nazivom Knjiga za vršnjaka potaknula  je mnoge da u mjesecu knjige daju svoj doprinos. Djelatnici škole, učenici i njihovi roditelji 29. listopada, školski su hodnik , na jedan dan, pretvorili u mali sajam knjiga. Naravno, uz poštivanje epidemioloških mjera – razred po razred.  Ondje je svatko mogao pronaći nešto za sebe, od gotovo novih slikovnica za najmlađe do lektirnih naslova i sve to po cijeni od 2,00 i 5,00 kn. Slovo po slovo, korak po korak za osmijeh na nečijem licu.

Nismo u mogućnosti činiti velike stvari, ali kao mali humanitarci velikog srca i ozarena lica primjer smo kako svojim djelima stvarati pravedniji svijet.

Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način podržali ovu aktivnost, posebno roditeljima koji su nam i ovoga puta bili velika podrška.

 “Obrazovanje je najjače oruđe koje možete upotrijebiti da promijenite svijet”-rekao je Nelson Mandela

Stela Horvat, koordinator projekta „Škole za Afriku”