Četvero učenika OŠ Matije Petra Katančića među 10% najboljih na razini države

Dabar (Bebras) je međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja. Osmišljen je kao online natjecanje koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja. Izvrsno se nadovezuje na kurikularnu reformu kojom se potiče razvoj logičkog i računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole kroz rješavanje primjerenih logičkih i problemskih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju” uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Ove godine natjecanje se održalo u Hrvatskoj u tjednu od 8.11.2021. do 12.11.2021.

Zbog loše epidemiološke situacije, te odvijanja nastave online, učenicima je dozvoljeno da na natjecanju sudjeluju iz vlastitog doma.

Na razini Hrvatske u kategoriji KiloDabar (učenici 5. i 6. razreda) sudjelovalo je preko 12 000 osnovnoškolaca.

U našoj školi natjecanju je pristupilo ukupno 6 učenika 6-tih razreda. Rješavali su 12 zadataka uz vremensko ograničenje od 40 minuta.

Učenici su ostvarili zapažene rezultate, čak četvero naših učenika ušlo je u 10% najboljih rezultata na razini države i to su redom po uspješnosti:

Rang Ime i prezime učenika Broj bodova
39. Patrik Kovačić 9,15
53. Gašpar Bosnić 8,69
82. Luka Alšić 7,98
126. Lukas Stipić 7

 Preostala dva učenika također su se vrlo uspješno plasirala:

Rang Ime i prezime učenika Broj bodova
197. Viktor Perak 5,5
261. Matej Galinović 4,15

 Pripremu i organizaciju natjecanja u našoj školi vodile su nastavnice Lucija Tolušić i Vlasta Buljan.

Svim učenicima koji su sudjelovali dodijeljene su diplome i digitalne značke, a učenicima koji su među 10% najboljih, dodijeljena su i posebna priznanja za izniman uspjeh na natjecanju.

Čestitamo svim učenicima na izvrsnim rezultatima!