Terenska nastava – NATURAVITA

Učenici 5.c, 6.c, 6.a i 6.b razrednog odjela su u srijedu 27.4.2022. i petak 29.4.2022. sudjelovali u projektu „Razminiranje, obnova i zaštita šuma i šumskog zemljišta u zaštićenim Natura 2000 područjima u dunavsko – dravskoj regiji – Naturavita“.

Nosioci projekta su Hrvatske šume d.o.o. zajedno s partnerima Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatske vode, Javna ustanova „Park prirode Kopački rit“, i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Projekt se financira iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Učenici su u okviru predmeta Geografija pod stručnim vodstvom nastavnice geografije Marije Pintarić, te u pratnji nastavnika Danijele Škoro, Vlaste Buljan, Valentine Dubrović i Ivana Biuklije, posjetili Edukacijsko – posjetiteljski centar „Podravlje“.

U EP centru „Podravlje“ učenici su vidjeli modele minsko-eksplozivnih sredstava, te im je održano predavanje o opasnostima od mina. Nakon predavanja, uz vodstvo vodiča, su obišli rekreativno-poučnu stazu, na kojoj su upoznali biljni i životinjski svijet na području projekta Naturavita, ali i PP Kopački rit.

Nakon obilaska rekreativno-poučne staze učenici su zasadili dva stabla hrasta lužnjaka, a prije povratka u Valpovo su dobili i lijepe poklone.

Kroz cijelu edukaciju učenike je vodio inženjer šumarstva Dalibor Tonc.