Svečana dodjela priznanja i nagrada, oproštaj od učenika završnih razreda

Na kraju još jedne, vrlo izazovne, nastavne godine upriličili smo podjelu nagrada i priznanja najuspješnijim učenicima naše škole te se oprostili od još jedne generacije učenika osmih
razreda i učenika 6. razreda Glazbene škole.

7. srpnja 2022. godine u Kulturnom centru „Matija Petar Katančić“ ravnatelj Osnovne škole Matije Petra Katančića Dalibor Košutić, na svečanoj je dodjeli uručio priznanja i nagrade učenicima koji su postigli zapažen uspjeh u natjecanjima iz znanja, sportskim te glazbenim natjecanjima. Uz nagrade, stiskom ruke i čestitkom zahvalio im je što su Školu dostojno predstavljali na županijskim, državnim, regionalnim i međunarodnim natjecanjima, ali i njihovim mentorima koji su ih za natjecanja strpljivo i s ljubavlju pripremali. Za ukupno 62 učenika nagrade su osigurali izdavačke kuće Školska knjiga, Profil Klett i Alfa, a svi su učenici nagrađeni i odlaskom na kupanje u Bizovačke toplice uz ručak (ćevapi!) i sladoled.

Oproštaj od „osmaša“ i „šestaša“ iz glazbene škole bio je dirljiv. Sada su i službeno, primitkom svjedodžbi, završili jedan važan dio svoga života i kreću u nove životne avanture. Oni su sada mali ljudi. Lijepim su se riječima i uspomenama prikazanim na video uradcima oprostili od svojih suučenika, razrednica i razrednika, učiteljica. Oni učenici koji su svih osam razreda završili odličnim uspjehom, uz svjedodžbu su primili i nagrade za svoj trud. Obje su svečanosti svojim glazbenim umijećima začinili učenici Nora Pastulović, Borna Bešlić i Dorian Baban, a ponosni roditelji, nastavnici i drugi posjetitelji iz punog gledališta sve su nagradili pljeskom.