Slatki izlet u Zagreb

Učenici Osnovne škole Matije Petra Katančića, Valpovo proveli su dan na terenskoj nastavi u Zagrebu. Učiteljice Maja Huis i Ivana Kuna organizirale su posjet Muzeju čokolade i odlazak na mjuzikl Ljepotica i zvijer.
Uz prijateljsko druženje i topli doček učenici su doznali zanimljive činjenice o svijetu čokolade, o povijesti čokolade koja seže do drevnih Indijanaca Južne i Srednje Amerike, kušali su devet vrsta čokolade iz degustacijske kutije, te uživali u jedinstvenom prostoru Muzeja koji podsjeća na mistične prašume, raskošni barokni dvora i čarobne tvornice Willya Wonke…
U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskoga učenici i njihovi učitelji pogledali su zabavan i vedar mjuzikl Kazališta Komedija. Klasičnu bajku Ljepotica i zvijer, ljubavna priča između ljepotice Belle i začarane zvijeri nastala je prema adaptacija istoimenog Disneyjeva filmskog hita iz 1991. Prekrasna scenografija, glazba i odlična ostvarenja glumaca, Vande Winter, Igora Drvenkara i Renate Sabljak, kao i plesnoga ansambla nisu ostavile nikoga ravnodušnim.
Nakon razigrane i vedre predstave završio je ispunjen dan te je uslijedio povratak u večernjim satima.