Uspješan nastup naše učenice Buge Kurtović na Dječjem festivalu domoljubne pjesme u Pakracu

Učenica 8. razreda Osnovne škole i 6. razreda Glazbene škole, Buga Kurtović, nastupila je na 4. dječjem festivalu domoljubne pjesme „Croatio iz duše te ljubim“ s pjesmom Zemlja dide mog.

Festival se održao 25. veljače u prostoru Hrvatskog doma Dr. Franjo Tuđman u Pakracu. Organizatori događaja bili su: Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, Osnovna glazbena škola Pakrac i Grad Pakrac. Ideja ovoga festivala je promoviranje i njegovanje domoljubne pjesme.

U natjecateljskom dijelu programa sudjelovalo je 15 učenika iz Pakraca, Daruvara, Kutine, Novske, Siska, Karlovca, Zagreba i Valpova. Za svoj pjevački nastup i vrijedni doprinos ovom festivalu pohvaljeni su svi učenici, a također su podijeljene i tri nagrade za izvedbu i nove autorske pjesme.

Festival je organiziran u sklopu obilježavanja 32. obljetnice početka Domovinskog rata u Hrvatskoj, a kako je istaknula gradonačelnica Blažević, obilježavanje ovog događaja nije slavlje početka rata, već slavlje mira i pobjede.

Buga je svojim pjevanjem i kvalitetnom izvedbom obogatila ovaj festival, te tako treći puta predstavila našu školu i izvrsnost naših pjevača. Učenicu Bugu pripremala je profesorica Sandra Lovrinčević uz korepeticiju profesora Krešimira Križaneca. Vjerujemo da će se ova lijepa priča i suradnja sa Glazbenom školom Pakrac, nastaviti i dalje.