Održano natjecanje „Klokan bez granica“

U Osnovnoj školi „Matije Petra Katančića“ u Valpovu  u četvrtak, 16. ožujka 2023. godine pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva  održano je Međunarodno matematičko natjecanje „Klokan bez granica“. Riječ je o  natjecanju koje se već 25. godina tradicionalno održava u Republici Hrvatskoj. Cilj ovog natjecanja je popularizirati matematiku, razvijati interes za matematiku i prirodne znanosti te logičko i kombinatoričko mišljenje. Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa.

U našoj školi na ovom natjecanju sudjelovalo je 100 učenika od drugog do osmog razreda. Na natjecanju su rješavali zadatke s ponuđenih 5 odgovora od kojih je samo jedan točan. Učenici drugog i trećeg razreda 12 zadataka   u vremenu od 60 minuta, a ostali učenici 24 zadatka u vremenu od 75 minuta.

Svaki učenik koji je sudjelovao na natjecanju dobio je “poklon za sve” – torticu i kemijsku olovku. Najuspješnijih 10 % učenika dobiva i nagradu. Rješenja zadataka bit će objavljena 17. travnja 2023., a rezultati natjecanja najbolje plasiranih učenika bit će objavljeni 24. travnja 2023. godine na mrežnim stranicama Hrvatskog matematičkog društva. Ostali sudionici mogu svoj plasman saznati kod povjerenika škole, Valentina Škorvaga.