Znanstveni sajam raSTEM

Pridružite se znanstvenom sajmu u sklopu projekta raSTEM koji će se održati na 22.4. u Ladimirevcima u sportskoj dvorani osnovne škole (Đ. Maričića 21, HR-31550 Ladimirevci). Sajam je otvoren za javnost i namijenjen djeci od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta. Na sajmu nas očekuju niz radionica koje će trajati od 11h do 17h te predstava namijenjena predškolcima i nižim razredima osnovne škole s početkom u 17h.

Sav program možete vidjeti u prilogu te pratiti na našim stranicama. Klikeraj web Klikeraj facebook

U pauzi će biti zanimljivih predavanja, astronaut i pub kviz. Cijelo vrijeme sajma posjetitelji će moći izrađivati svoje suvenire te se igrati nekim od naših igara.

Za škole koje dolaze organizirano potrebno je donijeti suglasnosti za djecu koju je moguće dobiti kontaktom na mail [email protected].

Nositelj projekta raSTEM je Astronomsko društvo Višnjan a partneri projekta su: Udruga Virtus, Centar tehničke kulture Rijeka, Zajednica tehničke kulture grada Malog Lošinja, Udruga Klikeraj, Društvo Naša djeca Poreč, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Veleučilište u Karlovcu, Dječji vrtić Višnjan, Osnovna škola Jože Šurana Višnjan.

Radionice odgovaraju na niz važnih pitanja:
Kako uloviti risa? Kakve su to čudesne boje koje nas okružuju? Što zapravo jedu šišmiši? Što se sve nalazi u kapljici vode? Kako napraviti pticu robota? Kako obraniti Zemlju od asteroida? Kako izraditi vlastitu svemirsku sondu? Kakva se to kemija krije iza vaših omiljenih igračaka?

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Astronomskog društva Višnjan.