Dolce Piano, 8.5.2023. (Glazbeni odjeli u Belišću)

Za nama je 5. Dolce Piano, još se nisu svi dojmovi „slegli“… ali jedno je sigurno: ponovo je glazba oplemenila prostor odjela Glazbene škole u Belišću. Gostovalo je preko 50 natjecatelja iz Glazbenih škola regije (Beli Manastir, Donji Miholjac, Našice, Vukovar, Vinkovci, Osijek, Valpovo i Belišće) i to u 6 kategorija.

Nakon uvodnog pozdrava Denisa Ravlića (voditelja Glazbenih odjela), festival je otvorila Ljerka Vučković (zamjenica gradonačelnika grada Belišća).

U stručnom ocjenjivačkom povjerenstvu bili su Vladimir Babin, izvanredni profesor Muzičke akademije u Zagrebu, Jelica Kuzmin, savjetnica Glazbene škole Pavla Markovca u Zagrebu, Ela Korbar, savjetnica u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu i Tihana Ivanković, izvrsna savjetnica Glazbene škole Franje Kuhača u Osijeku.

Nakon cjelodnevnog muziciranja natjecatelja, prije same podjele nagrada, nastupio je prošlogodišnji „NajDolce natjecatelj“ sada učenik 1. razreda srednje škole F.Kuhača  u Osijeku – Dorian Baban pokazavši kako se razvija u kvalitetnog, vrhunskog mladog glazbenika.

Prije svečanog finala ravnatelj Dalibor Košutić zahvalio se svim sudionicima Festivala te uručio prigodne poklone članovima žirija. Podjela medalja i diploma (koje su osobite po tome jer su na njima posebni komentari žirija za svakog natjecatelja osobno), bila je ispunjena radošću i pozitivnim emocijama, kao što možete vidjeti na fotografijama. Osim medalja dodijeljene su i četiri posebne nagrade.

Nagradu za najbolju izvedbu barokne skladbe osvojio je Jakov Vekić iz Osijeka, za najbolje izvedenu skladbu domaćeg autora Magdalena Goreta iz Vukovara za najbolju izvedbu etide dobila je učenica Lucija Šibalić iz Vukovara. “NajDolce” natjecatelj 5. Klavirskog natjecanja Dolce piano – je Vedran Macelar iz Osijeka.

 Do sljedećeg Dolce piana, zahvaljujemo se svima i dođite nam opet!