CANTABILE (14.-16-veljače 2024.), Palača Gutmann u Belišću

1. školsko instrumentalno natjecanje održalo se od 14. do 16. veljače u Palači Gutmann u Belišću. U prvom dijelu natjecanja učenici su bili raspoređeni u tri discipline i tri kategorije te su odsvirali dvije skladbe pred stručnim povjerenstvom i publikom. Najbolje ocijenjeni učenici prema odluci stručnog povjerenstva dobili su priliku svirati na koncertu nagrađenih i natjecati se za nagradu publike i apsolutnog pobjednika.

Završni koncert i dodjela diploma i nagrada održana je u petak 16. veljače u Palači Gutmann u Belišću. Uvodne riječi uputila je profesorica Marija Pušić, organizatorica 1. školskog instrumentalnog natjecanja. Ravnateljica Glazbene škole Sanja Birović otvorila je završni koncert i čestitala svim sudionicama natjecanja koji su ovim događajem dobili priliku pokazati koliko su uspješni u svom radu. Nakon toga dodijeljene su diplome i prigodni darovi svim nagrađenim učenicima.

Na koncertu nagrađenih sviralo je 11 najbolje ocijenjenih učenika, a to su redom: Nensi Albert, Greta Crnogaj, Sara Grgurić, Una Mišinec, Klara Romić, Vilim Slamek, Stjepan Đurković, Lana Bulut, Borna Banjan, Tamara Planinac i Katarina Rosić. Nakon koncerta stručno je povjerenstvo odlučilo o apsolutnom pobjedniku natjecanja, a publika je imala priliku glasovati za nagradu publike.

Apsolutni pobjednik natjecanja je Katarina Rosić, učenica 6. razreda Glazbene škole na saksofonu, a nagradu publike dobila je Klara Romić, učenica 6. razreda Glazbene škole na violini. Mentor Katarine Rosić je profesor Denis Ravlić, a Klare Romić profesorica Iva Šalić.

Na samom kraju natjecanja profesorica Marija Pušić uputila je riječi zahvale svome organizacijskom odboru: profesorici Moniki Emes i profesoru Denisu Ravliću, a ravnateljica Sanja Birović čestitala je i zahvalila profesorici Mariji Pušić na izvrsnoj organizaciji i provedbi 1. školskog instrumentalnog natjecanja “Cantabile” u Glazbenoj školi što će postati tradicija Škole.

Cijela svečanost završila je domjenkom i druženjem svih sudionika i njihovih profesora.

Marija Pušić