Od harmonike do hamburgera

Terenska nastava učenika petih razreda OŠ Matije Petra Katančića, Valpovo

Učenici petih razreda i ja smo s valpovačkog kolodvora 15. ožujka krenuli u Osijek kako bismo gledali predstavu, ponešto naučili i dobro se zabavili.
Bili smo uzbuđeni, veseli i zaigrani, priči nije bilo kraja. Napokon smo stigli, iskrcali smo se i hitro ušli u Dječje kazalište Branka Mihaljevića.
Smjestili smo se, a na sceni nas je dočekala tipična soba jednog trinaestogodišnjaka puna postera i razbacanog rublja po podu. Predstava Anton Žic, baba i harmonika ubrzo je počela.
Antona i sve njegove poznanike izvrsno i stručno je odglumio vrhunski glumac Gordan Marijanović koji je svojim glumom oduševio sve učenike, a i nastavnike koji su  pomno pratili.
U predstavi su se spominjali svi Antonovi problemi opjevani brojnim pjesmama koje je pratila harmonika.
Kada je predstava završila, pješice smo se uputili iz Donjeg grada prema Tvrđi.
Imali smo vrhunskog vodiča koji nam je temeljito objasnio povijest Osijeka. Obišli smo Isusovačku klasičnu gimnaziju i Vodena vrata. Šetali smo uz rijeku Dravu i napravili razredne fotografije.
Nakon toga otišli smo prema Trgu svetog Trojstva kako bismo vidjeli davno sagrađene građevine koje su u to doba, a neke su i dan danas, jako značajne i dragocjene ljudima koji ih koriste i posjećuju.
Gladni i umorni otišli smo u McDonald’s na hamburgere te time zaključili izlet.
Marta Bajer, 5.d