Terenska nastava petih razreda

U petak 26. travnja 2024. učenici petih razreda Osnovne škole Matije Petra Katančića iz Valpova bili su na terenskoj nastavi koja je organizirana kroz posjet gradovima Našice i Đakovo.

Dolaskom u Našice učenici su u pratnji svojih razrednika i vodiča obišli našički park i dvorac „Pejačević“ koji je zbog radova moguće obići samo s vanjske strane. Unatoč tome, vodič je na vrlo zanimljiv način ispričao zanimljivosti o plemićkoj obitelji Pejačević. Potom smo imali priliku vidjeti i posjetiti crkvu sv. Antuna Padovanskog te saznati činjenice o njezinoj povijesti i utjecaju franjevaca. Završni dio posjeta Našicama bio je s posjetom poučnom centru i zoo vrtu obitelji Bizik u Markovcu Našičkom. Po završetku obilaska zoo vrta, nastavljen je put k Đakovu, gradu mnogih biskupa, književnika i slikara. Posjetili smo đakovačku katedralu Sv. Petra i spomen muzej biskupa Josipa Jurja Strossmayera gdje smo saznali mnoge zanimljivosti o njegovom životu i bogatoj ostavštini. Nakon odmora uz ručak, posjetili smo pastuharnu đakovačke ergele koja se nalazi u Đakovu u kojoj se odvija obuka i dresura konja lipicanske pasmine i koja je ujedno i najveća zatvorena jahaonica u Republici Hrvatskoj.

Ovo je bila još jedna terenska nastava u kojoj su učenici uživali uz lijepo vrijeme, druženje i nove spoznaje o kulturi i baštini slavonskih gradova.

Razrednici petih razreda