OŠ Valpovo izabrana na natječaju ININ ZELENI POJAS s projektom: Zazelenimo školu

Tijekom travnja INA je objavila natječaj za sufinanciranje ekoloških projekata pod nazivom ININ ZELENI POJAS.

Ravnateljica naše škole i članovi Tima za učeničku zadrugu i poduzetništvo pripremili su svu potrebnu dokumentaciju te osmislili plan provedbe projekta koji smo nazvali Zazelenimo školu.

Ponosni smo što je od 158 prijavljenih institucija upravo naš projekt uvršten među 15 odabranih te odobren za sufinanciranje u gotovo punom iznosu s 5.000 eura.
Kroz projekt planiramo posaditi autohtone biljne vrste poput bagrema, odabranih vrsta jabuka, šljive Valpovke, dunje, kruške, ruže te za ukrašavanje okoliša lovor živicu.
U planu je urediti i naš ekološki kutak koji vodi učiteljica Marijana Schneider s Malim vrtlarima.

Cilj projekta je uključiti naše učenike koji će kroz razne aktivnosti učiti o važnosti zazelenjivanja površina te njihovom učinku na smanjenje stakleničkih plinova. U sve će biti uključeni i volonteri iz INA Klub volontera te šira lokalna zajednica. Voditelj projekta, učitelj Matija Bartolović će provoditi i aktivnosti koje uključuju upoznavanje učenika s načinima uzgoja meda.

Svečano proglašenje pobjednika ovogodišnjeg Ininog Zelenog pojasa i uručivanje prigodnih statua dobitnicima će se održati u srijedu, 22. svibnja 2024. u Zagrebu .

Radujemo se sadnji autohtonih biljnih vrsta koje će krasiti naš školski okoliš te i budućim generacijama omogućiti učenje o istom i osiguravati ugodan boravak u školi!

Učiteljica i članica projektnog tima Božana Mijatov