Bogata i raznovrsna svečana akademija za Dan škole

Kruna višednevnog obilježavanja 250. obljetnice Osnovne škole Matije Petra Katančića, 110. obljetnice Područne škole Nard i 20. obljetnice glazbenih odjela održala se u četvrtak 23. svibnja u 18.00 sati u Centru kulture u Valpovu.  Svečanu akademiju pripremili su marljivi učenici i njihovi učitelji i mentori, a uveličali brojni uzvanici iz gradske i županijske uprave, župnik, ravnatelji škola u okruženju, ravnatelji vrtića, institucija, društava te poslovnih partnera naše Škole.

U najvećem broju, kao i uvijek, prostor Centra kulture do posljednjeg mjesta su ispunili roditelji, bake, djedovi i ostali članovi obitelji koji su došli podržati i nagraditi pljeskom nastup svoje djece, naših učenika.

Pokazali smo te večeri samo dio onoga što smo učili i radili proteklih mjeseci te smo našim gostima pružili bogat i raznovrstan program pjesme, plesa, glume, recitacija i sviranja.

Na samom početku obratila nam se naša nova ravnateljica, gospođa Sanja Birović koja je istaknula da na kraju ove školske godine možemo biti zadovoljni učinjenim te pohvalila učenike koji su marljivi, kreativni i uspješni. Ujedno se zahvalila  svima na radu u Školi te na podršci svih vanjskih suradnika u ostvarenju ciljeva Škole. Čestitku je uputio i gradonačelnik grada Valpova, gospodin Matko Šutalo te istaknuo važnost učitelja i svih djelatnika kako za današnje, tako i za sve prošle i buduće generacije. Na kraju se obratio i Mišo Tokić, viši savjetnik za osnovnoškolsko obrazovanje OBŽ te naglasio u ime pročelnice prioritet uređivanja i dogradnje naše Škole. Svi zajedno uputili su nazočnima čestitke povodom ovih velikih i važnih obljetnica. A zatim smo se prepustili učenicima i njihovim čarolijama. Premijerno je izvedena i nova himna naše škole, autorice Ane Bučanac Marković, učiteljice solfeggia, Spremni za svijet.  Himnu su izveli Mali i Veliki školski zbor te Zbor Glazbene škole. Izvedtmu je publika nagradila veliki pljeskom te će se od sada izvoditi na početku svih priredi i svečanosti. Bilo je tu još odlikaša i kuvanih pereca, priče o zemlji, igrokaz o gušteru koji je želio postati zvijezda, priče o najljepšem cvijetu, glazbena bajka, mali i veliki zbor te zbor glazbene škole i Dječji župni zbor Mirjam, tamburaški orkestar i puhački orkestar te skladbi na violini, klaviru i saksofonu. Teško je nabrojati sve točke koje su nas razveselile i koje smo nagradili velikim pljeskom.

Sa željom da ovi mali, a veliki ljudi obogaćuju život naše škole i grada i u budućih 250 godina, zakazali smo novo druženje za točno godinu dana.

Sanja Slivar, prof.