Dani kruha u našoj školi

U petak, 16. listopada, u našoj je školi obilježen Svjetski dan hrane i Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Tom je prigodom u školskoj sportskoj dvorani održan 1. Katančićev jesenski sajam.

Svi učenici naše škole i područnih škola iz Šaga, Narda i Bocanjevaca na sajmu su izložili ukusne i maštovite pekarske proizvode, jesenske plodove, šarene teglice zimnice koju su spremile njihove bake, stare predmete i ručne radove. Predstavnici svakog razreda uredili su svoj štand, a svaki se razred predstavio i kratkim programom – recitacijom, pjesmom, literarnim radom, svirkom na tamburi i gitari…

Nakon ravnateljevog pozdrava, valpovački župnik Josip Matanović posvetio je kruh i zajedno sa svima izmolio zahvalnu molitvu za plodove zemlje.

Sajam je bio natjecateljskog karaktera, a ocjenjivači su bili učenici viših razreda. Birao se najljepše uređeni štand, najmaštovitije pecivo i najukusnije pecivo. Nakon obilaska svih štandova i kušanja mnogih pekarskih proizvoda, ocjenjivački sud donio je odluku:

–          najljepše su uredili svoje štandove učenici 4.a, 7.d i 8.d

–          najmaštovitije pecivo izložili su učenici 8.c, 3.d i 6.a

–          najukusnije pecivo ispekli su učenici (tj. njihove mame i bake) 5.a, 6.d i 1.a.

1. Katančićev jesenski sajam bio je uspješan, ukusan i oku ugodan. Učenici nagrađenih razrednih odjela otišli su kućama sretni, a ostali s nadom da će sljedeće godine oni imati više sreće.

Ana Jovanović, 7.d

Meow Gallery: The gallery is empty.