Učenici 7. i 8. razreda pogledali “Labuđe jezero” u Zagrebu

Upoznavanje glazbe kao umjetnosti i kao kulturne činjenice jedna je aktivnost koja vodi ostvarenju modernoga odgojnog i obrazovnog cilja, tj. mnogostrano obrazovane, tolerantne i odgovorne ličnosti. Vođena ovom mišlju učiteljica glazbene kulture Maja Huis je, kao i puno puta do sada, organizirala odlazak osmaša u HNK u Zagrebu na balet. Pogledali smo najpopularnije djelo svjetskih baletnih pozornica Labuđe jezero, Petra Iljiča Čajkovskoga.

Ovaj romantični balet u koreografiji Dereka Deanea, scenografiji Roberte Guidi di Bagno i kostimografiji Dženise Pecotić pogledali smo 19. listopada, u subotu. Orkestrom je ravnao Miroslav Salopek, a u glavnim su ulogama nastupili: Edina Pličanić (Odetta/Odilija), Dmitrij Timofejev (Princ Siegfried), Andrej Izmestjev (Rotbart) i dr. Scenografija, glazba, kostimi i naravno izvedba ove baletne bajke, sve je bilo prekrasno i raskošno.

Kazalište je bilo puno i vrijeme je svima proletjelo. Glazba je značajan dio ljudske kulture, te kao takva mora imati svoje mjesto u općem odgoju i obrazovanju učenika. Nadamo se da je utaban put za buduću kazališnu publiku, danas malo kulturniju.