Uspjesi glazbenih odjela na natjecanju i nastupima

Najljepši događaj za glazbenu školu proteklog tjedna zasigurno je nagrada s državnog natjecanja komornih sastava u Opatiji! Tesa Martinović i Pjero Maltar, te njihov nastavnik Davor Kuzmanović osvojili su 3. nagradu na ovom vrlo zahtjevnom natjecanju u teškoj konkurenciji. Druga nagrada izmakla im je za samo 0,20 bodova, ali to ništa ne umanjuje njihov uspjeh. Svi koji su barem jednom vodili učenike na ovakva natjecanja znaju koliko je velik taj rezultat! Čestitamo im!

A i učenici naše igraonice imali su svoje prve nastupe u ovoj školskoj godini. Prvo je to bilo na belišćanskoj pozornici uz klizalište gdje su svojom pjesmom ugrijali posjetitelje. Nakon toga, za Svetog Nikolu u Centru kulture, a pod vodstvom svoje nastavnice Romane Borš Mačak u petak su nastupili i svirajući i pjevajući uz igrokaz djece dječjeg vrtića Maslačak iz Belišća. Nikola ih je počastio svojim dolaskom i poklonima, a njih mu je pomogla kupiti belišćanska tvrtka HF, za čiju smo djecu i upriličili ovaj događaj.

Na svečanoj akademiji povodom Dana grada Valpova sudjelovali su Dominik Milošević i Matej Presnac na tamburama (nastavnik Danijel Čehajić), Patrik Majetić i Arijan Mačak na alt saksofonima (nastavnik Mirko Hrženjak), te Timon Fumić na klaviru (nastavnik Tihana Ivanković). Svojim ozbiljnim i lijepim izvedbama zasigurno su doprinijeli kvaliteti i ljepoti samog programa.

Naši vrijedni učenici glazbene škole već su u dva navrata uživali na klizalištu u Belišću, a svi će se složiti da su uz veliki trud koji ova djeca ulažu u pohađanje dvije škole, to itekako i zaslužuju!