Glazbena škola puna nagrada

Nakon vrlo uspješnog Glazbenog tjedna jedva da su se u Glazbenoj školi slegli dojmovi, a učenici i njihovi nastavnici već jure dalje! Kako je već i ranije pisano, najvrjedniji i najtalentiraniji učenici škole mjesecima su se pripremali za brojna natjecanja. Trud se itekako isplatio: s međuškolskog natjecanja u Novom Marofu škola se okitila prvom nagradom Ane Topalović (klavir) i njezine nastavnice Stele Maletić, te drugom nagradom Iskre Matijanić (violina) i nastavnice Silvije Hrženjak. Uslijedilo je regionalno natjecanje kao prednatjecanje državnog: Iskra Matijanić osvojila je drugu nagradu, Arijan Mačak na saksofonu također drugu nagradu (mentor Mirko Hrženjak), a najmlađa Lucija Šimić je na flauti dobila priznanje za svoj nastup (mentorica Ivana Vitovski).

O tome koliko je ovo teško natjecanje za naše učenike govori vrlo velika konkurencija (zajedno smo sa zagrebačkom regijom) i izuzetno visok nivo sviranja i ocjenjivanja!

Najveći uspjeh donio nam je Timon Fumić (klavir) i nastavnica Tihana Ivanković s međunarodnog natjecanja u Šapcu osvojivši drugu nagradu i visokih 94.20 boda! Glazbena je škola jako ponosna na svoje učenike i njihove nastavnike koji uz velik entuzijazam rado odlaze na ovakva natjecanja te se predstavljaju širom Lijepe naše i izvan nje. Čestitamo!

Voditeljica Tihana Ivanković poručuje da to nije sve, jer Glazbenoj školi predstoje još neka izazovna međunarodna natjecanja.