Izvješće sa smotre plesnog stvaralaštva “Korak”

OŠ Ljudevita Gaja Osijek, PŠ Sarvaš ugostila je u petak, 21. ožujka, prvu Županijsku smotru plesnog stvaralaštva učenika osnovnih škola Osječko-baranjske županije “Korak”. Iznimno velik broj sudionika odazvao se prvoj smotri ovakvoga karaktera u županiji – čak 338 plesačica i plesača iz 18 škola naše županije te dviju osnovnih škola iz Slavonskog Broda.

Valpovštinu su predstavljali učenici i nastavnici OŠ Matije Petra Katančića Valpovo i OŠ Ladimirevci, PŠ Ivanovci. Učenice valpovačke osnovne škole, pod vodstvom Verice Jezdić, izvele su atraktivan mažoret program, a učenici područne škole iz Ivanovaca predstavili su se prikladnom kostimografijom i dobro uvježbanom koreografijom “Pirati s Kariba” koju je osmislila Ljiljana Mari njak. Ostali sudionici okupljenima su prikazali plesove iz Međimurja, Mezofelda, polku, kreativni ples, cheerleading…

Voditelji plesnih skupina pauzu su iskoristili za nova saznanja i smjernice koje im je dala Jasna Vujić iz brodske škole Bogoslav Šulek. Domaćini su organizaciju smotre odradili na vrlo visokom nivou, što bez sumnje opravdava najavu domaćinstva PŠ Sarvaš i za drugu smotru “Korak” 2015. godine.