Šestaši posjetili Zagreb i Samobor

Petra Popović, učenica 6. d razreda, donosi nam putopis s ekskurzije u Zagreb.

Dana 22. svibnja učenici šestog c i d razreda posjetili su našu metropolu – Zagreb. Nakon što su ih roditelji ispratili oko 6 sati ujutro, krenuli su prema odredištu. Dok su prolazili ljepotama brežuljkastih krajeva, vodič ih je upućivao na njihove jedinstvenosti. Napokon su, u oko 10 sati, stigli u Zagreb.

Prvo su odgledali predstavu prema knjizi Sanje Pilić „Sasvim sam popubertetio“. Puni dojmova i nakon smiješne predstave učenici naše škole izašli su iz dječjeg kazališta Žar ptica.

Autobusom si se odvezli do Tehničkog muzeja u kojem su doživjeli realistiku rudarstva. Mogli su zapaziti teške predmete rudarstva, potpornje, kao i rudarsku opremu. U sklopu Tehničkog muzeja posjetili su i stalni postav toga muzeja, sobe s avionima, podmornicom, vlakom, itd. U Planetariju su naučili ponešto o zvijezdama, zviježđu, pa i planetima.

Nakon toga posjetili su eko-park „Divlje vode“ u Samoborskom gorju gdje su ručali i proveli slobodno vrijeme. Tu su mogli naučiti o pastrvama, kozama i ostalim životinjama eko-parka.

Neposredno nakon uslijedile su i samoborske tople kremšnite u Samoboru i obilazak gradske jezgre.

Nažalost, oko 18 sati trebalo je krenuti u Valpovo. Svi su bili tužni, ali zapravo se zabava nastavila u autobusu. „Bilo je super! Da je bar put trajao 10 sati!“ izjavila je jedna izletnica.

Na kraju su svi bili zadovoljni i još će dugo biti pod dojmom proživljenog dana!

Petra Popović