Priznanja na fotografskom natječaju

Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće i Fotoklub Valpovo već dvanaest godina sudjeluju na manifestaciji dječjeg kreativnog stvaralaštva na području fotografije “Lidice” u Republici Češkoj, a kao i svake godine uključeni su bili i učenici naše škole pod mentorstvom Gorana Kupčerića.

Zajedno sa polaznicima fotoradionice u CTK (mentor i selektor Dragan Francuz) mladi fotografi su fotografirali na predložene teme. Budući da su Ujedinjeni narodi (UN) proglasili 2015. godinu Međunarodnom godinom svjetlosti, UNESCO kao jedan od suorganizatora ove manifestacije predložio je da se 43. izdanje izložbe posveti temi svjetla. Na natječaju sudjeluju djeca i učenici od 4 do 16 godina, a po dvije fotografije trinaestero natjecatelja s područja Valpova i Belišća poslane su krajem siječnja u Lidice.

U konkurenciju 1.411 fotografskih radova pristiglih na natječaj, povjerenstvo u Lidicama nagradilo je 14 autora iz Hrvatske, a od toga troje iz Fotokluba Valpovo.

Diplome su za svoje fotografije na temu „svjetlo“ zaslužile Marija Milošević i Petra Popović. Najviše priznanje, medalju „Ruža Lidica“ osvojio je Petar Čvagić.

Više informacija o ovom uspjehu i nagrađene fotografije možete pronaći na internetskim stranicama Zajednice tehničke kulture Valpovo – Belišće.