U Glazbenoj školi održan seminar o muzikoterapiji

Protekli su dani bili iznimno uzbudljivi u Glazbenoj školi u dislociranom odjelu u Belišću. Naime, održavao se seminar o muzikoterapiji iznimno ugledne vodeće glazbene terapeutice profesorice Jasenke Horvat koja već 20 godina radi na Nordoff Robbins centru u Londonu. Na seminaru i radionicama sudjelovali su neki nastavnici Glazbene škole i matične škole Osnovne škole Matije Petra Katančića Valpovo , ali i kolege škola iz Belišća i Osijeka koji su htjeli upoznati rad profesorice Horvat.

muzikoterapija_201510291816

Na samom početku seminara prisutnima se obratila gospođa Mira Anić iz udruge „Zvono“ iz Belišća koja je voditeljica projekta „Mi svijetlimo“ s Glazbenom školom kao partnerom, a u sklopu kojega je predviđena navedena edukacija. Upoznala nas je ukratko s provedbom projekta, planom realizacije te njegovim ciljevima.
Na seminaru je profesorica Horvat prikazivala isječke svoga rada koji su bili vrlo upečatljivi pokazavši smisao i izuzetne rezultate muzikoterapije u radu s djecom , mladima i odraslima s različitim poteškoćama. Svima prisutnima time je zasigurno otvoren prozor u jedan sasvim drugačiji svijet mogućeg. Nakon seminara, profesorica Romana Borš Mačak i Tihana Ivanković započet će sa specijalnom glazbenom podukom u sklopu projekta s profesoricom Horvat kao supervizorom.
Zadovoljni viđenim, radujemo se početku učenja o muzikoterapiji kakve do sada još nije bilo u Hrvatskoj niti u susjednim zemljama.