Zapali svjetiljčicu

Mjesec knjige su na pomalo neobičan način u našoj školi obilježili učenici uz vodstvo Sanje Slivar i Ivane Kune, 4. studenog 2015. u večernjim satima.

zapali_svjetljicicu_201511033101

Uz čarobnu i mističnu atmosferu u našoj knjižnici zaronili smo u svijet poezije. Uz svijeće i svjetiljčice čitali smo pjesme hrvatskih književnika u kojima smo prepoznali svjetlost kao motiv ili tematsku preokupaciju. Posve polako spoznali smo da je svjetlost sveprisutna u našim životima te da može simbolizirati ljubav, nadu ili ljudske ideale, ali i stvaralaštvo. Kako kaže Cesarić pjesme za nas mogu gorjeti kao svjetla za daljine, proširiti nam vidike i pružiti utjehu u mračnim trenutcima ili kada vas dotakne tuga. Nadahnuti poezijom naši su učenici stvarali lirske minijature i činkvine koje će biti postavljene u školskoj knjižnici skupa sa svjetiljčicama naših poznatih pjesnika.

Ovakva večer čitanja poezije promiče hrvatske književnike i književnost, nudi djeci odmak od stvarnosti i otvara vrata u nove svjetove te ih potiče na stvaralaštvo.

Ivana Kuna