Slatka zimnica školske zadruge

Dolaskom studenih dana naši su vrijedni zadrugari svoje poslove premjestili u toplije prostorije i nastavili sa svojim marljivim radom.

zimnica_zadruge_201511254106

Nakon što smo pobrali šipak početkom prosinca uz rijeku Vučicu u netaknutoj prirodi i skupili količinu od 14 kg uslijedilo je čišćenje i kuhanje pekmeza naših vrijednih zadrugara. Pekmez je kuhan na tradicionalan način poznat u našem slavonskom kraju, gdje se koristi samo šipak i šećer bez ikakvih kemijskih dodataka. Od ranog jutra pa sve do kasnih večernjih sati pripremljeno je dvadesetaka bočica pekmeza. Pekmez smo ponudili našim nastavnicima i osoblju škole gdje se tražila staklenka više…
Učenika je zadruga Karašica sudjelovala i na tradicionalnom Božićnom narodnom sajmu grada Valpova koji se održavao od šesnaestog do osamnaestoga prosinca 2015. godine. Uz niske temperature i topli čaj zadrugari su izlagali i prodavali svoje proizvode: mrkvu u prahu, pekmez od šipka, prirodni čaj od sušenog bilja (kamilica, menta, komorač, šipak, matičnjak) te cvjetni med. Uz pohvale naših sugrađana na dosadašnjem radu zadruge, prikupljena je i određena količina novca koja će biti utrošena u daljnji rad zadruge.