Obavijest učenicima br. 18.

U nedjelju, 3. travnja 2016. godine obilježit će se 24. obljetnica akcije hrvatskih branitelja u Baranji. Naši učenici aktivno će sudjelovati u obilježavanju obljetnice i to na sljedeći način:

  1. Učenici trećih razreda, čiji su roditelji potpisali suglasnost, sudjelovat će u Memorijalnoj utrci “Život za život” koja se trči od belišćanskog bazena do centra Belišća. Polazak autobusa koji će ih odvesti iz školskog dvorišta  naše škole u Belišće je u 12.30. Nakon utrke i osvježenja učenici će biti vraćeni autobusom u Valpovo. Pratitelji učenika za navedenu aktivnost bit će kolegice Jadranka Ivić i Vanja Bošnjak.
  2. Učenici od 5. do 8. razreda, čiji su roditelji potpisali suglasnost, trčat će rutu od spomenika 107. Brigade HV-a (tenk ispred zgrade Doma zdravlja Valpovo) do centra Belišća. Zbog prijave za utrku učenici moraju biti na navedenom mjestu u 12.30.Nakon istrčane utrke i osvježenja na cilju u Belišću učenici će biti vraćeni autobusom u Valpovo. Pratitelji učenika za navedenu aktivnost bit će kolega Marko Skelac.
  3. Start obje utrke je u 13 sati.
  4. Učenici koji sudjeluju u svečanom mimohodu do spomenika poginulim braniteljima u Baranji ( 2 učenika razreda predmetne nastave) iz školskog dvorišta naše škole krenut će autobusom u 16 sati. Povratak je nakon prigodnog programa autobusom. Pratitelji učenika za navedenu aktivnost bit će kolege Josip Bagarić i  Matija Bartolović.

Pozivam i ostale djelatnike da se pridruže obilježavanju ove obljetnice iskazivanja počasti poginulim braniteljima koji su za slobodu domovine dali ono najveće što su imali – svoj život!

Valpovo, 1. 4. 2016.

Ravnatelj

 Dalibor Košutić, prof.