Izvrstan glazbeni tjedan

U ožujku smo u Glazbenoj školi obilježili Glazbeni tjedan – tjedan pun koncerata, druženja i radosti uz glazbu. Od ponedjeljka do petka održano je 6 koncerata na kojima je sudjelovalo 140 izvođača iz Glazbene škole Valpovo i Belišće koje je pripremalo 16 nastavnika te 50 izvođača iz 10 gostujućih škola. Koncerti su se održali na čak četiri različite lokacije: u dvorani Glazbene škole u Belišću, u Centru kulture Matija Petar Katančić i u kapelici dvorca Prandau Normann u Valpovu te u Centru za kulturu Sigmund Romberg u Belišću.

glazbeni_tjedan__4

Na koncertima u ponedjeljak, srijedu i četvrtak nastupilo je 106 učenika solista naše škole koji su mjesecima pripremali svoj nastup. Sam početak Glazbenog tjedna pripao je polaznicima igraonice Valpovo i Belišće koji su ga otvorili vrlo uspješnim i zanimljivim nastupom. Glazbeni tjedan zauzima posebno mjesto u školskoj godini Glazbene škole jer svojom važnošću potiče gotovo sve učenike da se pripreme za nastup. Naime, svima je stalo biti dijelom ovog glazbenog slavlja. Svaki od koncerata bio je iznimno uspješan, prikazao je raznovrsnost dječjeg muziciranja te ispunio dvorane do posljednjeg mjesta, što nas osobito veseli.

U utorak je održan koncert gostujućih škola. Sve su škole odazvale našem pozivu te poslale svoje predstavnike koji su svojim zanimljivim nastupima učinili ovaj koncert vrlo uspješnim. Oduševljenje je kulminiralo nastupom tamburaškog orkestra iz Glazbene škole iz Našica koji već dugi niz godina osvajaju mnoge nagrade u Hrvatskoj, ali i izvan nje. Uz klasični repertoar, orkestar je ponudio i nešto drugačiji i zabavniji program: uz električnu gitaru, bubanj i vokale mogli smo čuti i pokoju pjesmu Led Zeppelina ili Leonarda Cohena… Ovakvi koncerti dragocjeni su kako učenicima, tako i nastavnicima kojima je to izuzetno dobra prilika za razmjenu iskustava i ideja, te samim tim i napretka u radu.

Završni koncert Glazbenog tjedna bio je koncert nastavnika i pravo oduševljenje ponajviše za učenike koji su uživali sa svojim nastavnicima. Neki nastavnici iznenadili su ne samo svoje učenike, nego i kolege pokazavši svoja umijeća i na nešto drugačiji način. U završnoj su točki okupljeni nastavnici Glazbene škole odsvirali Brahmsov Mađarski ples br. 5 koji je za tu prigodu za sve instrumente raspisao nastavnik tambure Tihomir Ranogajec. Bila je to kruna Glazbenog tjedna, izuzetno bogatog, uspješnog, posjećenog kakav i zaslužuje biti – bilo je to glazbi u čast!!!

Tihana Ivanković