Jednodnevna terenska nastava trećih razreda

U sklopu Građanskoga odgoja učenici su obišli županijsko središte, Osijek i naučili ponešto o prošlosti u baranjskom selu Karanac.

Treći razredi Matične škole (3.a, 3.b i 3.c), te Područnih škola Bocanjevci i Šag u pratnji svojih učitelja bili su 27. travnja 2016. godine na terenskoj nastavi u Osijeku.

Polazak na terensku nastavu bio je iz školskog dvorišta u 9,00, a povratak istog dana u 17,30 sati. Po ulasku u grad Osijek, točnije Strossmayerovu ulicu, prešli smo u drugo prijevozno sredstvo – tramvaj s kojim smo se, uz razgled vozili do Trga Ante Starčevića. U pratnji smo stručnog vodiča šetali Županijskom ulicom, obišli Trg i fotografirali se ispred katedrale.

Nakon toga smo otišli u zgradu Županije gdje se upoznajemo sa zamjenikom župana, gospodinom Draganom Vulinom. Učenici mu postavljaju pitanja na koja on strpljivo odgovara. Upoznajemo prostorije Županije u kojima se primaju uvaženi gosti koji dođu u posjet. Dožupan nas vodi i u zgradu u kojoj se održavaju sjednice i u kojoj se donose važne odluke. U njoj su učenici iz prve ruke mogli saznati kakav je osjećaj dizanjem ruke odlučivati o jednoj fiktivnoj i važnoj odluci.

Poslije toga, pješice idemo Ulicom Europske avenije do Tvrđe. Ondje posjećujemo Arheološki muzej i Muzej školjki gdje učenici prate izlaganja kustosice i voditelja s velikim zanimanjem.

Nakon ručka u selu Karancu i kratkog odmora odlazimo kući. Učenici su tijekom svih aktivnosti bili aktivni i zainteresirani, a nadasve pristojni i odgovorni, pa možemo reći da je cilj terenske nastave ostvaren.

terenska_nastava_3r_20160427093848