Održana Modelarska liga

Naša je škola ove subote bila velika majstorska radionica.

U organizaciji Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće okupili su se sudionici Modelarske lige, učenici osnovnih škola iz Valpova, Belišća, Veliškovaca, SOS Dječjeg sela Ladimirevci, Udruge Zvono Belišće i Centra tehničke kulture Valpovo-Belišće.

Maketari i modelari oprobali su svoje vještine i znanja na strojevima Unimat, a radni im je zadatak bio napraviti ručna kolica (tačke), za što su imali 120 minuta. Svakog od 23 natjecatelja je na stolu dočekao stroj, nacrt, šperploča, brusna daščica i ljepilo, a natjecanje je započelo točno u devet sati. Rad natjecatelja pratili su njihovi mentori Biljana Pantoš, Zvonimir Hajnc, Damir Tomas i Josip Bagarić, dok su regularnost natjecanja kontrolirali Miro Suver, Danijel Rakmić i Ante Maras iz ZTK OBŽ.

Nakon isteka vremena povjerenstvo je ocijenilo radove koji su bili podjednake dobre kvalitete i na osnovi minimalnih razlika u kvaliteti donijeli svoje ocjene.

modelarska_liga_03

Najbolje plasirane ekipe sudjelovati će na Modelarskoj ligi Osječko-baranjske županije u četvrtak 12. svibnja na sportskom aerodromu u Osijeku.


Plasman:

1. ekipa: Antonio Brleković i Benjamin Crnčan
2. ekipa: Josip Ilić i Mateo Ščukanec
3. ekipa: Tara Bušić i Lana Maltar

Ekipa “Zvono”
1. ekipa: Željko Barjaktarević i Goran Takač
2. ekipa: Marina Miladić i Mia Anić

Fotografije: Katarina Cukor