Obilježili smo Dan škole

Dan škole u Osnovnoj školi Matije Petra Katančića obilježen je nizom aktivnosti.

U ponedjeljak, 23. svibnja 2016. učenici i gradonačelnik Valpova posadili su ukrasno stablo u povodu dodjele Zelene povelje Osječko-baranjske županije našoj školi (donacija Grada Valpova), a istoga je dana izvedena “Išarana priča” – musical Udruge Zvono i naših glazbenih odjela (Centar kulture Matija Petar Katančić). U utorak, 24. svibnja 2016. svi smo imali priliku uživati u koncertu učenika naših glazbenih odjela u kapelici Dvorca Normann – Prandau.

U srijedu, 25. svibnja 2016. svečano smo proslavili 110 godina organiziranog školstva u Bocanjevcima izložbom fotografija iz povijesti školstva – PŠ Bocanjevci. Izložbom je prikazano mnoštvo generacija i učitelja koji su obilježili obrazovanje djece u selu. Neki, poput učitelja Josipa Bošnjaka, odradili su ondje čitav radni vijek. Svim je učiteljima na predanom radu u Bocanjevcima, ali i u ostalim školama, vrlo toplim riječima zahvalio gradonačelnik Belišća, Dinko Burić. Naime, prije vesele i svečane priredbe koje su prredile učiteljice Sanela Čuljak, Tamara Maras i Ana Ivanović sa svojim učenicima, gradonačelnik je došao uručiti poklon (televizor) grada Belišća slavljeničkoj školi. Mještani su nas ugostili u Hrvatskom domu Bocanjevci svečanim ručkom, a o povijesti školstva u selu svi su uzvanici imali priliku čuti u predavanju dr.sc. Dinka Župana. Uistinu je bilo lijepo čuti koliki su utjecaj na život sela nekada imali učitelji i koliki su samim tim i ugled uživali.

U petak, 27. svibnja 2016.godine održana je nogometna utakmica između učenika i učitelja na Teniskim terenima Valpovo (u kojoj su učenici pobijedili učitelje rezultatom 6:5), a uvečer je održana završna svečana akademija protkana glazbom, plesom i riječju, u Centru kulture Katančić kojom su učenici, ali i učitelji pokazali svoje talente.