Mi smo prvaci….

Rukometaši petih i šestih razreda Osnovne škole Matije Petra Katančića u Valpovu osvojili su prvenstvo Hrvatske u 2015./2016. školskoj godini

Državno prvenstvo osnovnih škola u rukometu za 5. i 6. razrede održano je u Vinkovcima od 2. do 4. lipnja. Nastupile su četiri najbolje ekipe svih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Prvu su utakmicu naši učenici igrali protiv osnovne škole iz Varaždina i u izjednačenoj i neizvjesnoj borbi do samog kraja uspjeli su napraviti razliku od dva gola prednosti, pobijedili su rezultatom 18:16. U drugoj su utakmici pobijedili Osnovnu školu Rude. U prvom poluvremenu momci su napravili razliku od 9 ili 10 golova pa su mogli u drugo poluvrijeme ući puno opuštenije, pobijedili su sa 21:8 i postali najbolja ekipa 5. i 6. razreda svih osnovnih škola Republike Hrvatske u 2015. – 2016. godini. Momci su pokazali vrhunsku, maestralnu igru koju su svi zasigurno gledali sa užitkom. Sve čestitke mladim rukometašima i treneru Alenku Bajeru bez čijeg rada i truda ova ekipa zasigurno ne bi igrala rukomet na ovako visokoj razini. Ne smijemo zaboraviti spomenuti i navijačku ekipu koju je predvodio ravnatelj osnovne škole Valpovo s bubnjem, nekolicinu nastavnika i tajnicu škole te roditelje učenika koji su gromoglasno navijali i bodrili naše učenike.

Našu je Školu predstavljalo 15 učenika kojima treba čestitati: Fabijan Pandurić, Luka Piškorijanac, Ante Kuna, Frano Kuna, Darjan Lazar, Filip Pepić, Karlo Vidošić, Roko Markota, Matija Bajer, Neo Cvenić, Borna Šimić, Luka Grđan, Karlo Vuksanić, Antun Medved i David Sorgho.

drzavno_natjecanje_rukomet_3

Posljednjeg dana Završnice glavni je organizator, Hrvatski školski sportski savez, upriličio posjet Vukovaru, simbolu hrvatske borbe za slobodu i samostalnost.

Marko Skelac