Nove generacije glazbenika

U ponedjeljak, 6. lipnja u Glazbenoj školi su održani promotivni koncerti za buduće polaznike Glazbene škole te dva prekrasna završna koncerta.

U Kulturnom centru Katančić Glazbenu školu su posjetili polaznici 1., 2. i 3. razreda osnovne škole M. P. Katančića. Razlog dolaska bio je pokazati eventualnim budućim učenicima naše škole sve instrumente koje mogu učiti, zasvirati na njima, ponuditi da ih i sami zasviraju i dobro se zabaviti. Uz glazbu i smijeh bilo je iznimno zanimljivo i lijepo.

gs_09

U utorak će pak Glazbena škola u Belišću otvoriti svoja vrata za sve učenike od 1. do 3. razreda, pokazati prostor u kojem rade i pozvati ih da im se priključe u radu.

U kapelici dvorca Prandau Normann u 17.30 sati nastupilo je čak 37 učenika 1. razreda. Oni su tom prilikom pokazali kako su kroz samo godinu dana stekli dovoljno znanja i vještine odsvirati skladbe na odabranim instrumentima. Po mnogočemu je ova generacija obećavajuća: to je do sada najbrojnija generacija otkad Glazbena škola djeluje u Valpovu, upisanih na najviše odjela (klavir, gitara, tambura, violina, klarinet, saksofon, flauta, truba ); generacija koja je već ove godine imala svog predstavnika na međužupanijskoj smotri gitarista u Slavonskom Brodu (Matko Varžić), predstavnicu na Festivalu pijanista u Varaždinu (Karla Košutić), na Međužupanijskoj smotri klavirista u Slatini (Karla Košutić, Tin Mijatov). A na koncertu se moglo čuti izuzetno dobrih nastupa što Glazbenoj školi ponovno daje nove prilike za nove izazove i uspjehe.

Nakon koncerta “prvašića” u kapelici su nastupili svi učenici završnog 6. razreda glazbene škole. 13 učenika je pred svojim roditeljima, nastavnicima i ostalim gostima posljednji put izvelo svoj program. Ravnatelj Košutić je čestitao učenicima i roditeljima na ogromnom trudu koji je uložen u njihovo šestogodišnje glazbeno školovanje. Na koncertu smo imali prilike uživati u prelijepim izvedbama. Dvoje učenika će nastaviti svoje glazbeno školovanje u srednjoj glazbenoj školi u Osijeku. Na to smo posebno ponosni jer već nekoliko godina zaredom naša glazbena škola šalje iznimno dobre učenike u Osijek koji bez problema polože vrlo teške prijemne ispite. Potvrda je to ne samo izvrsnog rada učitelja Glazbene škole i učenika, nego uspješnosti prenošenja ljubavi za glazbu i upornosti koja se na kraju uvijek isplati. Svim ostalim učenicima, koji ne nastavljaju glazbeno školovanje također smo zaželjeli puno uspjeha u daljnjem školovanju i životu. Drago nam je da smo 6 godina bili uključeni u njihovo odrastanje i zasigurno ostavili dubok trag u njihovim malim životima.

Tihana Ivanković