Međuopćinsko natjecanje u futsalu

25. listopada 2016. u Petrijevcima je održano međuopćinsko natjecanje u malom nogometu za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola. Ukupno je sudjelovalo šest ekipa osnovnih škola iz: Belišća, Bizovca, Petrijevaca, Koške, Ladimirevaca i Valpova. Ždrijebom smo šest ekipa podijelili u dvije skupine sa po tri ekipe u skupini. Igralo se po županijskim pravilima malonogometne igre za osnovne i srednje škola gdje pobjeda donosi tri boda, neriješeno dva boda i poraz nula bodova. Dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine su se borile u finalu za prvo mjesto, a dvije drugoplasirane ekipe su igrale za treće mjesto. Naši momci su izborili dvije pobjede u skupini “A” i maksimalnih šest bodova. U skupini “B” ekipa iz osnovne škole iz Ladimirevaca se pokazala najuspješnija i sa također maksimalnih šest bodova prolazi u finale. U teškoj i neizvjesnoj utakmici smo ipak uspjeli sredinom drugog poluvremena postići pogodak i pobijediti rezultatom 1 -0 i osvojiti prvo mjesto. Utakmica je bila napeta do samog kraja gdje smo ipak mi bili za nijansu bolji i imali više prilika za postići pogodak, pa i u prvim minutama igre, ali nam je nedostajalo sportske sreće sve do sredine drugog dijela utakmice.

Ekipe iz osnovnih škola iz Petrijevca i Koške kao drugoplasirane ekipe u skupinama “A i B” su igrale za treće mjesto gdje su se Petrijevci pokazali kao kvalitetnija ekipa i pobijedili sa 3 – 1 i osigurali treće mjesto.

Ovom pobjedom smo osigurali Županijsko natjecanje koje po rasporedu treba biti u Đakovu 10. 2. 2017. Ovo je druga ekipa koja se plasirala na županijsko natjecanje, prije desetak dana to su učinili i naši rukometaši u konkurenciji sedmih i osmih razreda. Još nam predstoje natjecanja u rukometu i nogometu za pete i šeste razreda gdje također imamo izvrsne učenike koji treniraju rukomet i nogomet u valpovačkim klubovima, od kojih možemo očekivati odlične rezultate. Ne valja ništa unaprijed prognozirati već nam predstoji da sačekamo međuopćinska natjecanja.

medjuopcinsko_futsal_201611252006_01

Za Osnovnu školu Matija Petar Katančić su nastupili: Antonio Vranjković, Borna Bošnjak, Mateo Pandurić, Vedran Val, Tin Golub, Mislav Sršić, Luka Pavlović, Davor Novak, Fabio Horaček, Lovro Pleša i Samuel Adžić.

Voditelji ekipe su nastavnici: Mario Perošević i Marko Skelac.

Marko Skelac