Božićni koncerti Glazbene škole

Sinoć je u prekrasnom božićnom ugođaju Centra za kulturu Sigmund Romberg u Belišću, Glazbena škola održala dva koncerta.

Nakon pozdravnih riječi ravnatelja osnovne škole M.P. Katančića Valpovo gospodina Dalibora Košutića i dogradonačelnice gospođe Ljerke Vučković, slavlje je moglo početi.

Na prvom koncertu pred prepunim gledalištem svoja umijeća pokazali su polaznici glazbene igraonice Belišće i svečano nas uveli u koncert. Nakon njih pozornicu su ukrasili polaznici plesnog tečaja koji su nam pokazali maštovite koreografije i prekrasne kostime, ali i snalažljivost jer valja napomenuti da najmlađa polaznica tečaja ima tek tri godine. Koncert je nastavljen nastupima najmlađih učenika nižih razreda. Mnogima je to bio prvi nastup, što su pod svjetlima reflektora vrlo uspješno odradili.

Nakon malog, uslijedio je veliki Božićni koncert na kojem su nastupili učenici solisti, komorni ansambli, tamburaški orkestar i zbor. Višemjesečno pripremanje zaista se isplatilo jer su učenici vrlo nadahnuto muzicirali. Bila je to prava glazbena poslastica, a što su nam nakon koncerta neki od gostiju imali potrebu oduševljeno potvrditi.

Čestitke svim izvođačima i njihovim profesorima na uspjehu i radu!

Pred nama su večeras još dva božićna koncerta u Valpovu, u Centru kulture Katančić u 17.30 i 19.00 sati. Već sama činjenica da ove godine imamo čak četiri Božićna koncerta, dovoljno govori o marljivosti i entuzijazmu polaznika i djelatnika škole. Divan je to završetak prvog obrazovnog razdoblja!

Tihana Ivanković