Još koncerata Glazbene škole

Sinoć su u jako lijepo posjećenom Centru kulture Katančić održana još dva koncerta Glazbene škole. Oba koncerta je uvodnim riječima otvorio ravnatelj osnovne škole gospodin Dalibor Košutić, a na koncertima su, kako su nam sami potvrdili, uživali i gradonačelnik gospodin Leon Žulj te dogradonačelnica gospođa Pavica Majdenić.

Prvi koncert svečano su započeli polaznici igraonice Valpovo koji su na vrlo simpatičan način već sada pokazali svoje glazbene predispozicije. Nakon njih uslijedila je prekrasna lepeza devet odjela glazbene škole koje su predstavljali vrijedni najmlađi polaznici. Iako je nekima ovo bio prvi nastup, unatoč velikoj sceni i prepunom gledalištu oni su to vrlo profesionalno, a opet simpatično odradili.

Mali Božićni koncert bio je uvertira za posljednji, četvrti koncert u nizu. U iznimno toploj atmosferi, svi učenici su nekako posebno nadahnuto muzicirali te podigli ovaj koncert na zavidnu razinu. Posebni trenuci bili su nastupi bivših učenika naše škole, sada vrlo zapaženih učenika srednje glazbene škole u Osijeku Arijana Mačka na saksofonu i Petre Sušić na violini koji su svojim izvedbama zasigurno inspirirali i potakli mnoge buduće glazbene nade naše škole. Ovakva lijepa suradnja dviju škola zasigurno će se nastaviti i ubuduće.

Vrhunac koncerta bio je nastup zbora glazbene škole koji je još jednom dokazao svoju kvalitetu i potencijal. A u izvedbama s tamburaškim orkestrom, u prekrasnim glazbenim aranžmanima kolege Ranogajca, izvodeći popularne Božićne skladbe iz još popularnijeg filma “Sam u kući” i “Carol of the bells” izmamili su ovacije prisutnih.

Kao voditeljica škole, s ponosom mogu reći da su u protekla dva dana učenici naše škole na iznimno kvalitetan i glazbeno zanimljiv način podarili publici puno lijepih trenutaka, a što su mnogi imali potrebu na kraju s nama podijeliti. I ovim putem svima prenosim čestitke.

Ući na ovakav način u ovo prekrasno doba godine zaista je privilegija i užitak. Hvala svim izvođačima i kolegama profesorima na tome!

Tihana Ivanković