Održana prva edukativno – interaktivna radionica u okviru projekta ”Učimo zajedno 3”

Dana 04. veljače 2017. godine u Glazbenoj školi u Belišću, održana je prva edukativno – interaktivna radionica u suklopu projekta ”Učimo zajedno 3”, sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u okviru poziva „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II.“ i proračuna Osječko – baranjske županije.

Održana prva edukativno – interaktivna radionica u okviru projekta ''Učimo zajedno 3''

Navedenoj radionici prisustvovali su nastavnici, pomoćnici u nastavi, roditelji te učenici koji su uključeni u projekt ”Učimo zajedno 3” iz sljedećih škola:

  • OŠ MATIJE PETRA KATANČIĆA VALPOVO,
  • OŠ IVANA KUKULJEVIĆA BELIŠĆE,
  • OŠ ”AUGUST HARAMBAŠIĆ” DONJI MIHOLJAC,
  • OŠ HRVATSKI SOKOL PODGAJCI PODRAVSKI,
  • OŠ ”MATIJA GUBEC” MAGADENOVAC,
  • OŠ ANTE STARČEVIĆA VILJEVO.

Cilj je ove edukativno interaktivne radionice učenike, ali i zajednicu u kojoj oni svakodnevno žive, naučiti timskom radu, toleranciji i nenasilnoj komunikaciji, a sve to radi se na zabavan način, kroz umjetnost glazbe i plesa. Također, cilj ove radionice svakako je i inkluzija učenika. Nastavno na navedeno, drugi dio radionice obuhvaćao je i predavanje vezano uz prilagodbu nastavnog materijala.

Na kraju je važno istaknuti da je ovo tek prva od pet planiranih radionica koje će se do mjeseca lipnja 2017. godine održati na području Osječko – baranjske županije te će na taj način one biti dostupne svim sudionicima projekta “Učimo zajedno 3”. Osim svojevrsne glazbene terapije na ovaj je način učenicima, ali i svim sudionicima projekta omogućeno druženje na zabavan način, ali i vrlo bitna razmjena iskustava.