Još jedan uspjeh mladih glazbenika

Od 8. do 12. studenog u Bjelovaru se održava 55. regionalno natjecanje Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga. U četvrtak, 9. studenog održano je regionalno natjecanje komornih sastava na kojemu su se natjecali i učenici Glazbenih odjela Osnovne škole Matije Petra Katančića.

U kategoriji komornih sastava “Klavirski duo” nastupile su Leona Ivanković i Mia Jelkić,u klasi profesorice Vesne Rezo i osvojile prvu nagradu s 94,33 bodova u svojoj, drugoj kategoriji. Time su si otvorile izravan put na državno natjecanje komornih sastava koje će se održati u prosincu ove godine.

– Moram naglasiti da je ovo prvo natjecanje na državnom nivou, gdje smo ostvarili ovakav rezultat i izravno se plasirali na sljedeću razinu natjecanja, a to je državno natjecanje HDGPP-a u prosincu u Zagrebu, rekla je Latinka Ruski, voditeljica Glazbenih odjela.

U kategoriji komornih sastava “Gitaristički duo” nastupili su Matko Varžić i Mislav Sušić u klasi profesora Davora Kuzmanovića. Dečki su u svojoj, prvoj kategoriji osvojili drugu nagradu s 86,60 bodova.

Cijela škola, skupa s ravnateljem Daliborom Košutićem i voditeljicom Latinkom Ruski je ponosna na svoje natjecatelje i kolege profesore koji su još jednom pokazali da se jedino predanim i upornim radom dolazi do ovakvih izvanrednih rezultata. Čestitamo i učenicima i profesorima od srca!

Valpovstina.info