Međunarodno fotografsko priznanje za Neu Pohižek

U organizaciji Hrvatskoga školskog muzeja i Veleposlanstva Republike Češke svečano su dodijeljena priznanja učenicima autorima nagrađenih radova na 45. Međunarodnoj izložbi dječjeg likovnoga stvaralaštva “Lidice 2017” (Republika Češka). Prisutne su pozdravili ravnateljica Hrvatskog školskog muzeja gospođa Štefka Batinić i Njegova Ekselencija gospodin Vladimír Zavázal, veleposlanik Republike Češke u Republici Hrvatskoj.

Diplome i priznanja učenicima i ustanovama uručio je Njegova Ekselencija gospodin Vladimír Zavázal.

Počasne diplome dodijeljene su Nei Pohižek, 12 godina, Valpovo – Fotoklub Valpovo, Croatia / Balance – Ravnoteža i Franu Šandoru, 12 godina, Belišće – OŠ Ivana Kukuljevića, Croatia / Straight On The Line / Ravno na liniji.

Dugi niz godina Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće i Fotoklub Valpovo već četrnaest godina sudjeluju na ovoj prestižnoj manifestaciji dječjeg kreativnog stvaralaštva na području fotografije. Kao i svake godine, tako smo i ove, u natjecanje uključili i djecu iz OŠ M.P. Katančića iz Valpova (mentor Goran Kupčerić), OŠ I. Kukuljević iz Belišća (mentor Damir Tomas) i CTK Valpovo-Belišće (mentor Dragan Francuz). Mladi fotografi su fotografirali na zadanu temu 2017. godine PUTOVANJE, a koju je odredio UNESCO-a.

Na 45. međunarodnoj izložbi u Lidicama sudjelovali su mladi iz 83 zemalja svijeta sa ukupno 25 690 radova. Fotografi su poslali 823 fotografije. Povjerenstvo u Lidicama nagradilo je 11 autora iz Hrvatske, a od toga dvoje iz Valpova i Belišća.