Božićni ceker party

Učenici razredne nastave A smjene zajedno sa svojim učiteljima i ove su godine doprinijeli božićnoj atmosferi u našoj školi. Već tradicionalno, različitim projektima želi se spojiti stare božićne običaje i suvremenu svakodnevicu. Među brojnim zanimljivim idejama najviše glasova dobio je „Božićni ceker party“. S obzirom na to da u prošlosti nije bilo hrane i pića u izobilju, ljudi su na zabave sami u „cekerima“ nosili što žele jesti i piti. Odatle i potječe naziv „Ceker party“.

S druge strane, poznato je kako su božićni objedi vrlo bogati raznovrsnom hranom. Upravo zato učenici su za svečani božićni objed u školi donijeli svoju omiljenu hranu, sokove i kolačiće. Učenici su uz pomoć učiteljica i pripravnica uređivali prostor – dugačak svečani stol u hodniku krasili su šareni, ručno izrađeni božićni ukrasi učenika. Nakon što su sami postavili hranu i pribor, učenici su s nestrpljenjem iščekivali trenutak kad će zajedno objedovati. Njihovo je uzbuđenje bilo zaista veliko što se moglo primjetiti tijekom proteklog tjedna – svaki su dan pričali o hrani koju će pripremiti zajedno s roditeljima te svečanoj odjeći koju će odjenuti. Nakon zahvale i molitve, objed je započeo. Sreća, veselje i uzbuđenje bilo je prisutno na dječjim licima. Sedamdesetak učenika zajedno je blagovalo i uživalo u svim slatkim i slanim delicijima. Nakon objeda učenici su zajedničkim snagama ukrašavali božićno drvce što je upotpunilo pjevanje veselih božićnih pjesama.

Sigurno je kako će svim učenicima, ali i njihovim učiteljima (Vanja Bošnjak, Jadranka Ivić, Mario Perošević, Ljerka Vuksanić, Senka Špoljarić i Jadranka Špiranović) i pripravnicama (Marina Blažević, Matea Sopić i Andrea Šebalj) ovaj događaj ostati u lijepom sjećanju. S veseljem i nestrpljenjem iščekujemo nove projekte, za koje vjerujemo da će nas oduševiti kao i do sada.

Svima želimo sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu Novu 2018. godinu!

Matea Sopić