Izbor dječjeg gradonačelnika

U srijedu 19. prosinca 2018. godine u OŠ Matije Petra Katančića, Valpovo, održana je 1. konstituirajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Valpova na kojoj su provedeni izbori za dječjeg gradonačelnika i zamjenika dječjeg gradonačelnika u suradnji s Upravom Grada Valpova.

Povjerenica Dječjeg gradskog vijeća Grada Valpova, Jelena Lacković, pozdravila je prisutne vijećnike i objasnila postupak izbora nakon čega je provedeno glasanje.

Unutar prve točke sjednice: Izbor dječjeg gradonačelnika i zamjenika dječjeg gradonačelnika, vijećnici Dječjeg gradskog vijeća tajnim su glasovanjem s najvećim brojem glasova za novog dječjeg gradonačelnika izabrali Kristijana Tajza, učenika 8.b razreda koji ovoga puta nije bio prisutan te za njegovog zamjenika Fabijana Medveda, učenika 6.c razreda. Drugim zamjenikom dječjeg gradonačelnika proglašen je Luka Šimić, učenik 7.c razreda. Izbor je jednoglasno prihvaćen.

U sklopu druge točke sjednice: Pitanja i prijedlozi, vijećnici su s povjerenicom raspravili pitanja na kojima žele poraditi u narednome razdoblju i tako doprinijeti boljitku djece grada Valpova za vrijeme trajanja njihova mandata.

Uz međusobne Božićne želje i pozdrave, sjednica je zaključena.

 Saziv Dječjeg gradskog vijeća u 2018./2019. školskoj godini je sljedeći:

  1. Kristijan Tajz, 8.b
  2. Adam Tomoković, 6.d
  3. Fabijan Medved, 6.c
  4. Mateo Đurković, 7.b
  5. Tin Mijatov, 6.b
  6. Damian Marković, 6. a
  7. Tina Mihaljević, 8.d
  8. Lucija Mrkić, 7.a
  9. Nora Pastulović, 5.d
  10. Iva Berečić, 5.a
  11. Gracija Živković, 5.b
  12. Noa Lulić, 5.c
  13. Lucian Vranković, 8.a
  14. Tin Arambašić, 8.c
  15. Luka Šimić, 7.c