Svečano iščekivanje Božića

Svečana božićna priredba Osnovne škole Matije Petra Katančića u Valpovu održana je u petak, 21. prosinca 2018. godine u dvorani Centra kulture M. P. Katančića.

Ove minute ispunjene glazbom, riječima, glumom i plesom pripremili su učitelji i učenici Škole kao uvod u  miran doček Božića. U božićni nas je ugođaj uveo zbor Škole, a  dobrodošlicu je punoj dvorani dragih gostiju poželio ravnatelj Dalibor Košutić. Svečanosti su nazočili zamjenica  gradonačelnika Ana Brajnović te đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit  Đuro Hranić koji je Valpovčane pozdravio i poželio im Božić ispunjen ljubavlju.

Recitacijama su se predstavili učenici 1.a , 1.d 1. c, 2. a i 4.c razreda, a pjesmom uz znakovni jezik učenici 2.b razreda. Pripremale su ih njihove učiteljice Jadranka Špiranović, Marica Galičić, Vesna Ausman, Jadranka Ivić, Verica Jezdić te Vanja Bošnjak. Dramska se skupina predstavila dramatizacijom popularnog romana za djecu koju potpisuju Ivana Kuna i Sanja Slivar s originalnom glazbom koju je za igrokaz skladala Ana Bučanac Marković. Za ostatak su se glazbenog programa pobrinuli školski i župni zbor pod ravnanjem Maje Huis i sestre Danijele Škoro, učenici glazbene škole, Tin Mijatov (mentorice Tihane Ivanković) i Ivan Cimerman (mentor Danijel Čehajić) kao i tamburaški orkestar glazbene škole. Kroz svečanost su nas vodili osmaši Katja Cvenić i Leon Blažević, a a ekipa iza pozornice koja se pobrinula za ostvarenje ove priredbe bile su Darija Jančikić i Ivana Kuna te Dajana Ososlija, koja je oslikala i ukrasila scenu.

Uz zvonke zvukove dječjih glasova pripremili su se roditelji, bake, djedovi, gosti  i učitelji za svečan i radostan doček Božića.

Ivana Kuna