Valentinovo u našoj školi

I ove je godine OŠ M. P. Katančića nastavila tradiciju obilježavanja Dana zaljubljenih. Na inicijativu članice odbora Društva Naša djeca Valpovo, Jadranke Špiranović, u našoj se školi 6. veljače održala valentinovska radionica za učenike razredne nastave.

Radionicu su vodile učiteljice Jadranka Špiranović, Vanja Bošnjak, Jadranka Ivić i Sara Ćavar. U radionici su sudjelovali učenici 1.a, 2.a, 2.b, 3.b i 4.a razreda. Učenici su na radionici marljivo izrađivali poklončiće i čestitke od raznih materijala. Atmosfera je bila radna i vesela.

Nakon što su vrijedne ruke naših mlađih učenika na radionici izradile znakove pažnje, učenice 5.a razreda dijelile su ih sugrađanima na Valentinovo. Neke od rukotvorina postavile su po centru grada Valpova kako bi ih građani pronašli i uzeli. Naši sugrađani koje smo darivali, ali i oni koji su sitnice pronašli u gradu, reagirali su s oduševljenjem i razdraganošću. Učenice su nakon podjele gostovale na Hrvatskom radiju Valpovština gdje su predstavile naše aktivnosti povodom Valentinova.

Svim zaljubljenima još jednom čestitamo dan ljubavi sa željom da im svaki dan bude Valentinovo.

Sara Ćavar