Zahvala od projekta Škole za Afriku

Učenici, njihovi roditelji i djelatnici naše škole već petu godinu sudjeluju u Unicefovom programu Škole za Afriku i Aziju i svojom velikodušnošću pružaju priliku za sretnije odrastanje i bolji život djeci afričkih i azijskih zemalja. Program uključuje provođenje humanitarnih aktivnosti s ciljem prikupljanja sredstava za obrazovanje djece u Africi i Aziji. Donacije su se prikupljale kroz više organiziranih aktivnosti.

Druženje i igra donose radost, bezbrižnost i sreću… Ipak ,mnoga djeca u Africi i Aziji nemaju priliku osjetiti blagodati igre i druženja sa svojim vršnjacima. S ponosom možemo reći da naša škola odgaja vrijedne humanitarce koji doprinose stvaranju sretnijeg i sigurnijeg djetinjstva brojnih djevojčica i dječaka,koji su prikupili značajan iznos sredstava za svoje vršnjake u Africi – Burkina Faso, čime nam svima mogu biti uzoran primjer.

Zahvaljujem se svima koji su na bilo koji način podržali aktivnosti tijekom školske godine (Dani kruha, Plemenita kupovina, Valentinovska tombola, Kuna za straničnik), posebno onima koji su aktivno sudjelovali u realizaciji ovih aktivnosti – veliko hvala roditeljima bez čije pomoći ne bismo uspjeli. “Ja moram nešto učiniti“, uvijek rješava više problema nego kad kažemo: “Netko mora nešto učiniti”.

Koordinatorica programa Škole za Afriku i Aziju Stela Horvat, učiteljica.