Održan 8. Katančićev jesenski sajam

I ove je godine na Trgu kralja Tomislava održan Katančićev jesenski sajam kojim učenici i učitelji naše Škole tradicionalno obilježavaju Dane kruha – dane zahvalnosti za plodove zemlje. Osmi Katančićev jesenski sajam okupio je mnoštvo posjetitelja koji su imali prilike uvjeriti se da su naši učenici poput pravih malih poduzetnika uredili postavljene štandove jesenskim plodovima, kruhom, različitim vrstama peciva i kolača, pekmezima te ostalim domaćim proizvodima, a zatim i prezentirali i nudili izložene proizvode kako bi skupili što više dobrovoljnih novčanih priloga. Sudionike i posjetitelje Sajma u podne je pozdravio ravnatelj Škole Dalibor Košutić naglasivši da će sav ostvaren prihod biti namijenjen učenicima slabijeg imovinskog stanja. Gradonačelnik Matko Šutalo istaknuo je značaj Katančićeva jesenskog sajma i zahvalio svima koji su sudjelovali u njegovoj organizaciji, a hranu je blagoslovio župni vikar Luka Ćosić.

Posebna patrola obilazila je sve štandove u potrazi za onim najljepšim. Nagradu za najkreativniji pekarski proizvod dobila je Lea Škorvaga, a najljepše uređenim štandom proglašen je štand učenika 6. c i 6. d razreda. Tijekom Sajma nagrađeni su i najuspješniji sudionici nagradnog natječaja za najbolje idejno rješenje oslikavanja školskog zida Škola u slici: Valentina Svalina (7. d), Danijel Novak (7. a), Luka Šimić (8. c), Iva Šimun, Nera Čolaković (7. d), Petra Galovac (7. c) i Kristijan Dorkić (8. a). Uz čestitke ravnatelja Dalibora Košutića i predsjednika Mjesnog odbora Valpovo Marka Barišića, nagrade Grada Valpova uručio im je gradonačelnik Matko Šutalo.

Nakon Sajma u školskom je dvorištu otvorena učionica u prirodi za čiju je izgradnju materijal osigurao Mjesni odbor Valpovo, a zahvaljujući Lions klubu Valpovo – Belišće, okružena je trajnim zelenilom i cvjetnicama.