Naši sportaši na prijemu kod gradonačelnika

U srijedu, 20 studenoga 2019. u Gradskoj vijećnici valpovački gradonačelnik Matko Šutalo i njegova zamjenica Ana Brajnović primili su istaknute sportaše Školskog sportskog društva „Jovalija“ koje djeluje pri našoj Školi. Povod prijemu bili su uspjesi mladih sportaša na natjecanjima prošle školske godine zahvaljujući kojima je ŠSD-u „Jovalija“ 8. studenoga dodijeljeno priznanje za najuspješnije školsko sportsko društvo Osječko-baranjske županije u školskoj godini 2018./2019.

U pratnji ravnatelja naše Škole Dalibora Košutića i voditelja ŠSD-a „Jovalija“ u prošloj školskoj godini Borisa Šimića, domaćinima su se istaknutim rezultatima predstavili rukometaši Roko Markota i Šimun Pandurić, nogometaši Domagoj Kučinac i Sven Sopić, košarkaši Luka Šimić i Josip Tadić, odbojkaši Karla Košutić i Mislav Čolaković, gimnastičari Anja Cvenić i Karlo Ružman, atletičari Lorna Budai, Marko Birovljević i Domagoj Kučinac, stolnotenisačica Rea Perak i strijelac Josip Varžić. Gradonačelnik je učenicima čestitao na postignutim uspjesima, zahvalio im na tome što uspješno predstavljaju Valpovo te svakom od njih uručio prigodan poklon bon. Osim toga, najavio je značajna ulaganja u sportsku infrastrukturu radi stvaranja boljih uvjeta malim sportašima: uređenje igrališta iza naše Škole te presvlačenje betona u Sportskom parku novom podlogom. Radovi na igralištu iza Škole započet će na proljeće sljedeće godine, a postojeće košarkaško igralište bit će presvučeno suvremenom podlogom. Boris Šimić, voditelj Školskog sportskog društva 2018./2019., izrazio je ponos i zadovoljstvo zbog sudjelovanja naših učenika u osam sportskih disciplina na svim razinama, uključujući pet državnih prvenstava, kao i zbog postizanja vrhunskih rezultata.

Ponosno pokazujući priznanje ŠSD-u „Jovalija“, ravnatelj je naglasio važnost dobre suradnje Škole i sportskih društava i klubova za postizanje sjajnih rezultata učenika na sportskim natjecanjima.