Božićna čarolija

Božićna čarolija, svečana priredba povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana, održana je u petak, 20. prosinca 2019. u velikoj dvorani Centra kulture „Matija Petar Katančić“.

Ravnatelj naše Škole Dalibor Košutić svim je nazočnima izrazio dobrodošlicu, zahvalio učenicima i učiteljima na trudu i kreativnosti te zaželio sretne božićne i novogodišnje blagdane. U minute ispunjene glazbom, recitacijama, glumom i plesom uveo nas je Dječji župni zbor „Mirjam“ pod ravnanjem sestre Danijele Škoro. Recitalom o ljubavi predstavili su se učenici 1. a razreda pod vodstvom vjeroučiteljice Marije Nenadić, a zahvaljujući prigodnim recitacijama o Badnjoj večeri, Djedu Božićnjaku i Božiću u izvedbi učenika 2. d, 1. c i 2. c razreda (učiteljice Vesna Ausman, Verica Jezdić i Marica Galičić), dvoranom je zavladao pravi božićni ugođaj. U scenskom prikazu okušali su se učenici 3. a razreda koje je za uloge anđelčića pripremila njihova učiteljica Jadranka Ivić. Mogli smo uživati i u igrokazu „Stolarov alat“ u kojem su mali veliki glumci bili učenici šestoga razreda pod vodstvom vjeroučiteljice Anice Zrna, dok su nam se igrokazom „Godina za pamćenje“ predstavili učenici 2. c razreda pod budnim okom svoje učiteljice Marice Galičić. Uz taktove pjesama Jingle Bells i Jingle Bell Rock na ples su nas pozvali učenici trećega razreda svojim plesnim koreografijama za koje su ih uvježbale učiteljice Vanja Bošnjak i Rina Benko.

Tamburaški orkestar Glazbene škole i Dječji župni zbor „Mirjam“ i ove su godine uspješno spojili suvremene i tradicionalne božićne pjesme.

Božićnom čarolijom provele su nas voditeljice Dunja Katušić i Iva Berečić, a čarobni krug zatvorila je još jedna tradicionalna božićna pjesma u izvedbi Dječjeg župnog zbora „Mirjam“.

Ne smijemo zaboraviti ni tim iza pozornice u sastavu Mirta Mihaljević, Ana Šafranko i Jadranka Špiranović koji se pobrinuo za to da Božićna čarolija oživi na pozornici i tako postane stvarnost.