Vrijedna donacija za naše male genijalce

Budući da od ove školske godine i učenici razredne nastave imaju ponuđenu izbornu nastavu informatike, osposobili smo kabinet informatike za još jednu (manju) učionicu za potrebe nastave.

Odziv učenika bio je velik (95 posto!) i nastava je počela početkom ove školske godine kao i užurbano opremanje učionice. Na inicijativu naših informatičara Davora Šokca i Martine Gebaj te učiteljica PŠ Nard Ive Černošek i Dalile Birovljević, snimili smo video uratke te se javili na natječaj koji je raspisao HEP “Za naše male genijalce” za doniranje računala i dobili informaciju koja nas je silno obradovala – osvojili smo 6 kvalitetnih računala za školu. Rezultati natječaja se nalaze ovdje.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u kojoj se cijela Hrvatska nalazi, računala su nam dostavljena 10. veljače ispred škole. Naravno da su učenici 4.c razreda i njihova učiteljica Stela Horvat koji su snimali video, bila prisutni na primopredaji računala.

Računala nam je osobno predao predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Frane Barbarić. Gospodinu Barbariću i ostatku ekipe iz Zagreba naš ravnatelj Dalibor Košutić predstavio je Školu, a nazočan primopredaji bio je i gradonačelnik Matko Šutalo koji je predstavio grad Valpovo te darivao goste poklonima koje je pripremila Turistička zajednica Valpova.

Predsjednik Uprave HEP-a rekao je da akcijom “Za naše male genijalce” koja je počela 2015. godine donirano već 450 računala za učenike u 130 osnovnih škola u vrijednosti 1,75 milijuna kuna.

Evo i njegovog citata:

“U HEP-u razumijemo potrebe društva u kojem djelujemo, a ulaganje u znanje vidimo kao ulaganje u budućnost. Ponosni smo što ovom, sada već tradicionalnom akcijom, doprinosimo hrvatskom obrazovnom sustavu i našim najmlađima. Zbog toga ćemo u drugoj polovici ove godine provesti novi natječaj za dodjelu računala malim genijalcima i time im pružiti prigodu za stvaranje novih znanja i uspjeha“.

Hvala našim dragim gostima na donaciji koja će itekako pomoći u kvalitetnijoj izvedbi nastave informatike u našoj školi.