Pjevački zbor u projektu World Peace Song

Pjevački zbor naše Škole uključio se ove školske godine u World Peace Song Project 2020./2021. Inicijatori i pokretači ovoga projekta su World Museum i Women of the World. Mladi  pjevači iz cijeloga svijeta ujedinili su svoje glasove u zajedničkoj izvedbi Pjesme mira. 

Učenici našega pjevačkog zbora uz pomoć učiteljice Maje Huis napisali su i otpjevali poruke mira na hrvatskome jeziku i na unaprijed zadane melodije. Tekst je s hrvatskoga na engleski jezik preveo učitelj Ivan Biuklija 

Nakon uvježbanih dionica snimljen je videozapis koji je proslijeđen koordinatorici projekta profesorici Lorraine Leo iz Bostona.  

Video nakon toga putuje i u Japan voditeljima projekta i profesoru Yoshiru Miyata sa Sveučilišta Chukyo. 

Zadovoljni našim doprinosom, profesorLorraine Leo i Yoshiro Miyata predlažu nam zajednički videopoziv kojemu smo se rado odazvali. Putem videopoziva (Amerika, Japan, Hrvatska) pojedini članovi zbora i učiteljica Maja Huis razmijenili su svoja iskustva iz projekta i sa studentima iz Japana koji su zaduženi za tehnički i digitalni dio projekta.  

Uz OŠ Dore Pejačević iz Našica, OŠ M. P. Katančića je druga škola iz Hrvatske koja je sudjelovala u World Peace Song projektu. 

Poveznica na projektnu kartu svijeta putem koje možete vidjeti i poslušati sve sudionike projekta je https://tinyurl.com/yyntfw49